Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regi Kaffepsykos!

Kaffepsykos. Kaffet kommer över mig, Nej, det är för varmt. Hans gillar det. Hans på Gruppboendet. Skulle jag beskriva honom mer ingående?

Kaffepsykos. PAUS.

Kaffepsykos, vid andra koppen. Stilleben. Vad finns i tavlan, vad finns i verkligheten, bredvid koppen? Beskriv!

Över ansiktet fäller sig en slöja, Är det ett Flor?
Har människor nuförtiden hört talas om flor?
Socker? Nej, Flor?
Beskriv det!
Jag kan väl beskriva det med några ord.
Det finns i dessa böcker. Spelar de en avgörande Roll?
Fotboll. Weddingball.
En ny sorts tradition? Ungefär som kinesiska drakar, statyer, jag skall beskriva dem, fastän jag aldrig har sett den.
Min bror, har en drake på ryggen. Den har jag sett på Bild!
Jag ser den inte i verkligheten, för den är ingenting han stoltserar med.

Över sinnestillståndet fäller sig en slöja! Så! Nu är det i balans! Efter att ha velat döda, efter att ha velat såra! Efter att ha velat vara stilla! Stilla! Var alldeles stilla!




Bunden vers av Mim
Läst 244 gånger
Publicerad 2017-07-15 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim