Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kontrolltroll

Det sitter
ett litet troll
på ditt öra

som viskar vasst
så du ska höra

kontroll kontroll kontroll

han är så ynka liten
och så ruskigt sliten

att allt ur hans
perspektiv
hotar hans
eget liv

nu har han
tilldelats
en viktig roll

inom
försäkringsbranschen

att vara ditt
kontrolltroll
kostymen
döljer svansen

du ska veta
han är stolt

att han fått
chansen

med hundratjugo
volt
rakt in i din hjärna

vill han skydda
vill han värna
mer än du behöver

det räcker
och blir över

när han skrämmer dig
ger dig en läxa

får han för sig
att han
börjat växa

men krymper
bara mer och mer

blundar när han ser

han bär en farlig smitta
vars bot är svår att hitta

den tar sin näring
i grundmurad misstro
viskar i ditt öra
vrålar i ditt gap

att namnet på hans
egen bistro
nu ska du få höra

är
katastrofberedskap




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 379 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-16 01:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skrämmande och ack så sant. Det finns så många destruktiva krafter som vill dra ner oss och särskilt då när vi minst av allt orkar med det. Det är bäst att se upp för det lilla trollet på örat så det inte växer sig för stort - för då välter man.
2017-07-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra diktat om snacket om kommande katastrofer. Varför skrämma upp folk?
2017-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren