Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
J.C.Friedrich Schiller 1759-1805 tysk filosof,dramatiker,diktare.


FRÅN LYRIKEN TILL DRAMATIKEN TILL FILOSOFIN

Med debut på eget förlag inleddes
den unge Schillers litterära bana,
vars omfattning blev imponerande,
från ungdomligt romantisk lyrik
till dramer däribland den mest
kända och uppförda "Wilhelm Tell"
för att därefter ägna sig åt historiska
och estetiskt filosofiska verk vars
stilistiska pregnans bär spår från
tidigare influenser som Rousseau
och Shakespeare.

Schillerska citat 

DEMOKRATI OCH STATSSKICK

Vad är majoritet ?
majoritet är struntprat,
förståndet har alltid
funnits hos de få.

*
Makten är den mest övertygande
retoriken.

*
Ingår i "Litterära brottstycken"




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 436 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-16 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP