Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korsdrag


Inom fyra blå väggar
med tak över huvudet
och låsbara dörrar
lever jag

med värme om vintrarna
svala vindar tar sig in
genom ventilerna
om somrarna

öppnar bara fönstren
vid akuta nikotinsug
jag motstått så länge
att inte ens farorna
i världen utanför
har en chans

vemod
ställer mig upp
lätt berusad

med inbillad självsäkerhet
och en cigg mellan framtänderna
lägger jag handen mot handtaget

om så bara
en nattfjäril
vågar sig in
ska den dö

knogarna vitnar
när jag tar i
och i samma stund
som fönstret slår upp
slår dörren igen
bakom mig

jag skriker till
hjärtat slår sådär snabbt
som i mitt förra liv

förvåningen ligger kvar i luften
blandar sig med cigarettröken
det var så längesedan
jag hörde min röst

 




Fri vers (Fri form) av Bobski
Läst 376 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-07-17 00:27



Bookmark and Share


  Fulbergarn
umh, har tappat rösten och nikotinsuget men jag är sugen på att leka istället för att skälla tills jag tappar rösten. Men så minns jag vad en nattfjäril är om man sett filmen och sådana finn det gott om, men inte här, umh.

du skriver bra och man tittar in här då och då

Puss
2017-08-06

    Qadira
Vilka kusliga bilder det skapade! Tycker att den är skitbra. Särskilt "om då bara en nattfjäril vågar sig in ska den dö".
2017-07-18

    ej medlem längre
Så fin dikt så. Du är duktig!
2017-07-18

  emsutan
Bara helt jävla fantastisk!
2017-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Bobski
Bobski