Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enontekiö


Det har blivit sagt
Bekräftat av tystnaden
Hänger smärtsamt
Som midnattssolen

I den väldiga öknen




Fri vers av Janina Kaminska
Läst 557 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2017-07-17 04:34



Bookmark and Share


  henke_r
Bild och text är som handen i handsken. Du tecknar en bild av evigheten. Bra!
2017-07-21

  Salvation Pepper
Stora känslor väcks.

Tjusigt!
2017-07-19

  walborg
Försöker översätta namnet enontekiö från finska men blir inte klarare av det. Förstår att det är en lapsk ort i norra Finland. Eno betyder morbror, tekiö skulle kunna betyda något man gjort - från verbet tehdä - tekiö - något som är gjort. Hur texten hänger ihop med orten förstår jag inte. Texten talar för sig själv och är tydlig och uttrycksfull.
2017-07-19

    ej medlem längre
Tystnaden är också ett svar.
Är du missnöjd med detta svar, ställ då berättigade frågor...
2017-07-18

    ej medlem längre
Orden har en styrka som går rätt in i hjärtat att läsa.
2017-07-17

  i af apa
stämningsfält med " livsfarlig ledning". bra!
2017-07-17

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text där innehållet är lika mörkt som färgen på bokstäverna!
2017-07-17

    ej medlem längre
Kärnfullt. Jag var tvungen att googla rubriken. Tänk så mycket nytt det finns att lära sig... :-)
2017-07-17

  DavidM VIP
Stort uttryck på få rader. Fint skriftat.
2017-07-17

  alicja lappalainen VIP
en kort dikt med tydliga bilder där känslor sammanflätas med naturen.
2017-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Janina Kaminska
Janina Kaminska