Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svensk fotboll, inte amerikansk, där de har bollen 'i händerna'. I svensk fotboll trollar de med fötterna. En variant vore förstås att, likt i en del filmer, spela med stora nät mellan publik och spelare. Straffa olydiga i publiken genom att


Spridda tankar om fotboll




Kanske att de kunde införa, eller i alla fall prova, föreställningen om själva utförandet, i gärdsgårdsserien.
För att om möjligt förbättra det som verkar så tröttande nu.
Men som borde ha väl fallit dem in redan förut.
Och dessutom kunna 'snabba på' spelet en smula, ge goda tillfällen till fler 'toabesök'.

Inte för att jag vet mycket om fotboll.
Men om det infördes, vem skulle bli ledsen av det?
Som det nu är, byten av spelare, sker 'mitt i matchen'.
Trots att klockan tickar.
Vånda nu av många skäl.
Menar du att jag som tappar både fart, humor och intresse...
Redan efter en kvart.
Skall behöva hålla ut i 45 minuter...?

En match består, så vitt jag vet, av 45 minuters spel, en lång paus, 45 minuter spel.
Avbrott i matchen av bus, avblåsningar, mål, skador et cetera.

Om den istället bestod i 25 minuter spel, paus i sju minuter, 25 minuter spel, paus i sju minuter.
Och så vidare tills de spelat i 100 minuter.
Då behövs ingen lång paus i mitten.
Det blir inga köer till toa eller andra ställen.
Det blir inga 'uthållighetsprov'.
Matchen behöver inga stillestånd för byten.
Allt kan lugna ner sig.
Spelarna slipper bli 'alldeles slut' redan efter en kvart.
För så, redan efter tjugofem minuters spel är det tid för återhämtning i sju minuter.
Det går förstås att prova med 5 minuter som paus.
Prova sig fram och se vad som fungerar.

En tanke om fotboll som, om den 'vinner mark', skulle ge mer, förnya spelet.
De som spelar hemma vid datorn eller i spelhålan i butiken, skulle även de kunna 'slå vad' om vad som händer på planen i fler spel, perioder.

Vill du göra om spelet än mera, kanske byta namn och göra det till en variant av det mer ursprungliga, kalla det exempelvis 'Bot-roll', fast med f istället för r, som surfplattan som desperat vill stava ordet.

Sprids leken till leriga eller regniga marker, duger namn som 'Skitstövel'.
Blott det spelas av individer klädda i en sorts smidiga stövlar, som en superhjälte.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-21 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP