Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Apropå konstruktiv kritik

Tack för alla delade tankar, reaktioner och åsikter om lämpligheten och svårigheten i att ge konstruktiv kritik.. Ett anspråkslöst försök att sammanfatta skulle kunna vara, att en grundkänsla nog finns, att det vore idealiskt om vi hade det förtroendet för varandra. Sen utrycker olika inlägg olika grad av tilltro eller misstro eller rent av ovilja. All respekt för varje infallsvinkel. En slutsats jag drar personligen, är att jag bara kan inbjuda till mig själv och definitivt inte till någon annan. Vi är olika individer med olika bakgrund, erfarenheter, motiv osv. Känsliga är vi, annars skulle vi knappast välja lyriken som vårt språk. Jag vill i alla fall vara tydlig: välkommen att ge mig fullständigt uppriktig kritik. Beröva mig inte den chansen att utvecklas. Tack på förhand.

Petter Wingren




Övriga genrer av Petter Wingren
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-07-17 20:18



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Jag instämmer också helhjärtat i din syn på detta grannlaga, att våga och kunna ge kritik. Själv har jag fått på moppe några gångar, av välmenta försök, men jag tål.
2017-07-18

    ej medlem längre
Det här kan jag bara till 100% instämma i. Konstruktiv kritik är nödvändig. Ingen kan se allt, särskilt inte i sin egen text. Det ligger lite för nära. Kritik kan vara jobbigt att ta emot, men ännu svårare att ge, ifall risken finns att den gör mer skada än nytta.
2017-07-17

    ej medlem längre
"Känsliga är vi", ja, och just därför kan det vara svårt att kommentera!
2017-07-17

  Larz Gustafsson VIP
Och återigen: Utvecklas gör man på egen hand. Det kommer automatiskt i och med att man skriver.
Man behöver inte andras kritik för att utvecklas.
För mig har det också varit så - och det är det absolut största - att Gud har hjälpt mig.
2017-07-17

  Larz Gustafsson VIP
Sund linje, Petter.
Fint att du även respekterar oss som tar avstånd från det som brukar kallas konstruktiv kritik.
2017-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren