Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens glans

Natt
avsaknad
av dag

spegla dig
mot dagens
glans

som om natt
inte fanns

dag
avsaknad
av natt

dagens
längtan
natt kommer

natt
är dagens
dag

nattens
tillit
dag kommer

dag
är nattens
natt

natt dansar
med dag
medsols

som dag dansar
med natt
motsols

dag
spegla dig
mot nattens
sammetsglans

som om dag
inte fanns

bli till
som doft
bortom
vett och sans




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 337 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-18 06:14



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En härlig lek med natt som dag, med inslag av sensuell och doftande ton.
2017-07-18

    ej medlem längre
Fin spänst och lekfullhet i orden och i rimmen här. Jag gillar hur du vänder och vrider på begreppen natt och dag. Nattens sammetsglans, så vackert uttryckt!
2017-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren