Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den stolta eken

 

i parken står den stolta eken,

bland grönska och blomblad,

dess stam sträcker sig upp,

högre än något annat träd,

med ålderns rätt tronar kronan,

av lövverk i guld som glittrar,

och skuggar vår plats,

i den lummiga disponentparken

 

det bor en sällsam historia,

i alla rötter som förankrar sig,

genom tidernas eoner,

när vi lägger oss ner vid foten,

förvandlas allt till magi, 

i all enkelhet blir vi så små,

bredvid allt det stora,

som ryms i Guds mirakel

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-18 13:19



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stolt stark ekens stam energin och styrkan ..
2017-07-21

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning!
Tänk om gamla träd kunde tala!
2017-07-18
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP