Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack träden! Tack molnen!

När jag grips av svårmod

och tänker på allt sorgligt förflutet,

och att det inte går att veva tillbaka livets film;

då sätter jag mig och betraktar parkens träd 

och molnens färd på himlen

Jag är så glad att jag har en sådan vy

som distraherar och upplöser mina dystra tankar




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-07-18 14:48



Bookmark and Share


  Feminaz
Som barn tittade jag på bronsstatyetterna högst upp utmed taket på Kiruna kyrka. En av de hette svårmod och jag tyckte den var något otäck. Idag tycker jag ordet i sig har på sätt och vis en vacker gammaldags klang. Svårmod är ju något vi får brottas med till vardags. Egentligen har ju svårmodet en viktig funktion. Den får oss att bottna, erkänna livets svårigheter. Det går ju inte att bortse ifrån då livet är en komplexitet utav både ljus och mörker. Men att ge upp inför svårmod gör att tanken och livet känns alltför betungande, vad skulle då livets strävan tjäna till? Lusten att vara till, ta initiativ, tro på morgondagens möjligheter är en drivkraft att leva. Utan svårmod tror jag dock människan inte får sin"karaktär". Att mogna som människa är ju essentiellt/en själva livets mening. Att både skapa och förvalta livet i smått och stort! Jag tror också det sköna i allt det gröna har en läkande och livshöjande effekt på oss. Vederkvickelse, också det ett vackert gammaldags ord. Just som du beskriver i din livskloka text!
2017-07-19

  soligajag_1 VIP
Vilken underbar och härlig vy du har Valter!! Avundas dig den. Träden avsöndrar ett lugn som får dig att må gott plus molnens färd över himmelen.
2017-07-19

    Sefarge VIP
Vemod o klokskap
I skön gemenskap!
"Inte går att veva
Tillbaka livets film"
Sicken störtpoetisk
Rad!!!
:)
2017-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP