Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Hedlund fd.Langrath


Dammen

Halva vattnet fyllt
av starkt rosa näckrosor
knoppar blandas med
blommor i tefatsstorlek
vilande på grön bädd

stekpannestora bruna blad
flyter i klungor

en äldre dam vilar på bänken
rollatorn bredvid

på stenhällen fem nyfikna barn
böjer sig fram
pekar i vattnet

sköldpaddans rygg och huvud
avtecknar sig under vattenytan

mödrarna står på var sida av dammen
med kamera i handen
fångar ett ögonblick av tiden

© Eva Hedlund fd. Langrath 2017




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 472 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-07-19 11:09



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vackert fotografi i poetisk form. gillar särskilt :
stekpannestora bruna blad

Talande!
2017-07-20

  KYREUS of Sweden
Rar dikt
2017-07-19

  Bibbi VIP
Så levande beskrivning.
2017-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP