Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid Hjärtans Djupa Stränder

Om strömmarna slår om,
Krälar bort från haven,
Finner vi kanske kärleken då?

Ett mänskligt hat stelnar,
Som morgondaggen fryser,
Till glittrande is.

Om regndropparna faller upp i himlen,
Tappar sin tyngd där ute i rymden,
Följer krigen med dem då?

Ett bortglömt våld irrar bort sig,
Som små farkoster färdas,
Likt pärlor i nattens svärta.

Om solen plötsligt krampar fast,
Dånar i purpur vid horisonten,
Kan vi segla med solstormarna då?

En försvunnen värdighet hittar rätt,
Där båtarna försiktigt lägger för ankar,

Vid våra,
Hjärtans djupa,
Stränder.




Fri vers av Elias N. Lockne
Läst 328 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-07-19 15:14



Bookmark and Share


  E L Lockne
Dina dikter har något säreget, helt otvugna och ett eget liv! Som om de redan var vid liv långt innan du fattade pennan! Underbar magi! En njutning att färdas längs raderna!
2017-08-02

  Solstrale VIP
Fint skrivet!
2017-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Elias N. Lockne
Elias N. Lockne