Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


PÅ BUSS TUNNELBANEVAGN PENDELTÅG LOKALBANA

vi sitter tätt

trängs bland

kroppar här

 

samtalet börjar

varmt...! - ja hett!

så går tiden fort

 

byter från ersättningsbuss

till tunnelbana tjugominuterstrafik

tajmar inte med inkommande trafik

 

perrongen fylls snabbt av liknande resestopp

reskassan äts upp av väntetider, reskassa - kass resa

meningsutbytet blir längre och längre, resenärerna fler

 

byte till lokalbana blir likadant här, vänta och vänta

resenärerna blir fler och fler, samtalsämnena växlar

så står vi tätt tätt som packade sillar på väg till inläggning

 

detta kallar SL för kollektivtrafik så klart

så få turer och så många resenärer som möjligt

så långa väntetider det bara går ... ... ...

det är en ekonomisk kassako då de får fler reskassor

från en och samma resenär på samma sträcka

 

det ser likadant ut staden över

stockholm i ett nötskal faktiskt

resa kollektivt är inte en satsning

den gynnar inte befolkningen...

den gynnar inte miljön då folk väljer bil

den gynnar inte den politiska trovärdigheten 

den gynnar inte en enda snigel ens

känns som om politikerna vänt kollektivet ryggen

 




Övriga genrer (Kåseri) av Solstrale VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-07-19 15:18



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Du visar alltid upp så unika och fina alster som jag blir glad att se .
2017-07-19

  Blått Norrsken VIP
Mycket bra skriver du om kollektivtrafiken och hur illa den fungerar. Så mycket vinst vi skulle göra om politikerna skulle göra det som ska göras .
2017-07-19

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Välkommen tillbaka på sommar poesi vännen, det var inte bättre med snöröjning på gator trottoar mellan gångarna minns jag du skrev och tack för ett nytt ord för mig ”kassako” folket måste vakna upp från kyrkans insomnade varma bänk för att det är katastrof i kommunikation som överallt. Snart folket kommer att villa sig på kyrkans kalla bänk i att vänta på någon velociped!
2017-07-19

    ej medlem längre
Bra skrivet. Vi bär dock alla en del av ansvaret för att det är som det är, för vi har låtit oss sol-o-våras och tillåta förfallet. Det fanns en tid då vi hade ordspråk som hette:
"Det går som tåget" och "Som ett brev på posten" och vi som har varit med ett tag vet att det betydde något helt annat än hur det fungerar idag.
2017-07-19

  Öknens Ros VIP
man blir svettig för mindre! :(
2017-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP