Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla ro

 

Än en dag går och andra kommer åter

jag siktar ljus och mörker genom natten

sakta vaknar gryningen

det är svårt att sova

 

Utanför mitt öppna fönster

rasslar det i de späda björkarna

över tjärnen lättar dimman

och låter gräset andas

 

Jag sitter på en stol och njuter

en sakta bris drar fram

som smeker kind och träd

nu är det skönt att leva

 

Fåglarnas sång ökar över skogen

vinden tilltar i sin styrka

morgonen är snart här

klockan slår fyra slag




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-07-20 13:52



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Berör inom....
2017-07-21

    ej medlem längre
Det skulle vara intressant att höra hur de valda orden förhåller sig till själva upplevelsen av att naturen får tala sitt.
2017-07-21

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, ser, hör och känner!
2017-07-20
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP