Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad en viss poet, du vet vem det är.


Den mörke poeten

 

 

 

jag trodde du var tuff och hård

men så var inte fallet

du hade andra ackord

du hade hittat kallet

 

sotigt, mörkt och grymt

dina verser osade svavel

du hade något skymt

men inte något dravel

 

bakom alla skal och masker

en människa sig gömde

bara en liten pojkvasker

pojken som Gud glömde

 

nu han blivit vuxna karln

men barndoms spöken hoar

han inte längre är ett barn

mycket vatten flutit under broar

 

genom pennans magiska kraft

han skriver i svart och grått

han den stora gåvan haft

kanske han skriver i blått

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-07-20 16:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
alla är vi värdefulla
oavsett vad vi mött
och fått
kanske man då skriver i blått


2017-07-20

    ej medlem längre
Alla är vi människor, poeter eller ej. Unga, gamla, hårda och mjuka, olika sidor i olika stunder. Hos en del överväger några egenskaper mer än andra. Bäst är att hålla sinnet öppet.

Sedan finns det något fantastiskt som heter poetisk frihet! Vilket din dikt har. Tack! Rimmen sitter också där de ska! :)
2017-07-20

  Judas Ekholm VIP
Kärlek och respekt en masse! <3
2017-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP