Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skum dikt.


Påver poesi


Var kommer jag ifrån ?
Är jag helt ensam i
universella vrån ?
Så skötsam å drogfri!
På andra sidan ån,
dock, finns en ful fobi!

Får jag lång tid på mig,
så skall jag, nog, finna
bästa sätt å nå dig !
Får i Kärlek brinna ...
Ingen rök - utan eld !
Är en lycklig kvinna !

Söker i Poesin
efter lämpliga ord. - -
- - som droppar av rödvin.
Sköna ting på vår Jord ...
... men ICKE heroin!
Vill ej av DET bli smord!

Dikten knatar iväg -
med en energisk Kraft.
Versen är, knappast, - seg, -
å ej bästa jag haft, -- -- --
i mitt lyriska kneg, -
- fast, huvet är på skaft !!

Slutar där jag börja´:
Är ensam, nu å här.
Men, skall det ej sörja.
Tror det mot Sällskap bär !
MEN, - vad för en smörja -
har jag, väl, skrivit - här !?







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 392 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-21 03:44



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och bra skriven
2017-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf