Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en poet, han vet vem han är.


Den som väntar

 

 

 

nej, tro inte att jag glömt

att jag dig övergivit

jag har bara gömt

det som en gång blivit

 

mina minnen har jag kvar

dem jag minns så väl

du dem också har

vi har våra dunkla skäl

 

ord av kärlek sagda då

i minnet  ljust bevarat

det är ju så ändå

därför vi dem har sparat

 

vår framtid ej är ljus

det finns hinder i vägen

på vägen mycket grus

gäller vara oförvägen

 

finns bara viljan där

kanske Fru Fortuna ger tur

lyckan kanske oss bär

versen slutar i dur

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-07-21 10:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fru Fortuna kan vara snäll
håller tummarna för däj
2017-07-22

    ej medlem längre
Aha, den där dikten känns väldigt riktad till mig (tycker jag). Det handlar ju om en som ständigt skriver om lyckan som ständigt förlorar lyckan ur sikte.
2017-07-22

  Judas Ekholm VIP
Å, vad jag gillar den här dystra stämningen.
2017-07-21

  Per Drysén
Önskan om återvunnen närhet beskrivet med längtan
2017-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP