Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


dagar som förblir dagar

 

så du ler. i den smekande hand över mitt bröst. och du håller. inramningar är inte för oss. låta leva låta dö. och jag håller. inget sover och inget förhåller sig. din bild längs vattenlinjen. vad vet jag om de fyra dagarna i november. sommaren bjuder läppjande lättja. det finns inget som sover längre. jag vandrar vid dess sida. du vrider dig mot. trär en ring på mitt finger. jag kysser din hand när du sover. smeker en höft vid spisen. skriker i frustration när jag blir marginaliserad. och du tål. jag tål. vi står fast. håller där vi tror vi skulle vika.

så är det november. låter resten anlända. ge mig nästa stillhet. låt det vara. stå vid min sida. outtröttligt.

så är det november. låt kroppen fyllas med muskler. sinnet med vetskap. för idag och alla dagar. din.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-07-21 18:28



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Med "dagar som förblir dagar" fångar du tidlöshetens makter.
2017-07-25

  BenGust VIP
Ja, naturen är märklig i all sin alldaglighet eller så är det vi som tar allt för givet. Detaljerna finns ofta där i marginalen men vi är för dästa för att idas se.
2017-07-22

    © Birgitta Wäppling VIP
Läsvärt. Texten bygger upp ett flöde som förstärks medan man läser. Snyggt!
2017-07-22

    ej medlem längre
Ursäkta, sammanhållande kraft, ska det vara.
2017-07-21

    ej medlem längre
Du skriver så bra att man tappar andan! Tycker om tidens rörelse i texten, hur du knyter ihop med associationer, kärleksfullhet, och beröringen som en sammanhållen kraft.
2017-07-21
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP