Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uti Livet jag går.


Allehanda på vers


Har inte kommit fram,
än, i det blå Livet.
Simmar i en sprängd damm.
Tar Inget för givet --
i vårt blågula land.

Vad ska man tro om allt ?
Det är bäst å hålla
huvudet riktigt kallt.
Åsså, får man kolla
halter av järn å salt!

Jag tobaken röker.
Det är Ingen Idé,
att du, alls, försöker
hindra mig göra det!
Då, lik jag en hök är !

Ryskor å svenskor slåss,
nu, i en fotbollsmatch.
Kommer, väl, Spelet loss?
En back får en hård klatsch -
på låret, - räddar oss !

Drömmen om Lyckan gror
i Själens dolda vrår.
Jag i Himmelen bor -
å uti Livet går, --
på-väg emot min bror !








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 380 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-07-21 19:26



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Vers 3
vad damer jag känner som söker
de hittar ingen man men de röker
säger man sluta då får man kuta
säger man ät den viktiga tomaten
så svarar de föredrar fina rödlöken
sen så slickar de såsen ifrån faten
jag blir byte o hon blir som höken
men jag har vart med i några år
så jag väntar lyssnar och förstår
o några pilsner lättar på förlåten
och vips så är flickan helt belåten
då vill hon leka piga och dräng
så slutar hela storyn i min säng


2017-07-23

  objekt3
Bror är det finaste namnet!
2017-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf