Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur tiden kommer - och som den går - den arma tiden


Av tiden uppmätt

Sand rann
utmed timglasets rand
håll i håll fast
den slipas ner
och blir ej mer

Bida din tid
vid timglasets rand
stå i stå bi
det sluttar ner
och inget mer

Tand av tid
på timglasets rand
bit i bit av
ett sandkorns tyngd
och är ej mer




Fri vers (Modernistisk dikt) av BenGust VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-22 09:44



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Läsvärt och väl skrivet.

Tiden är en sällsam dimension
som kan inspirera till många dikter.
2017-07-22

  Öknens Ros VIP
tiden flyr medan vi räknar våra liv i den.
2017-07-22
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP