Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nej, det var inte bättre förr.


Skolan anno 1960-talet

 

 

 

börja skolan spännande var

nyinköpt väska så fin 

många minnen jag har

lära var rena magin

 

men snart något hände

rasterna en plåga blev

hade ingen frände

hackad på av mången elev

 

men de kunde ej från mig ta

lusten att lära om allt

kunskaperna jag ville ha

jag var där överallt

 

läsa jag kunde innan

likaså skrivkonstens ABC

det satt på ögonhinnan

bara så ett tu tre

 

skolans värld var ett krigsfält

söka skydd undan fara

men många gånger det smällt

jag ej ifred fått vara

 

ärren de sitter i själen

gömt är inte glömt

ända nerifrån hälen

minnet inte tömt

 

skoltidens slut en befrielse

slut på plågor av mobben

jag en vanlig frälse

äntligen lycklig i kroppen

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-07-22 13:21



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
usch ja, grundskolan är ett helvete för många.

Universitet är befrielsen
2017-07-23

  Per Drysén
Skolan var, och är, en plåga för många, tyvärr upphör inte kränkningarna där.
2017-07-22

    ej medlem längre
Sluta gömma
2017-07-22

    ej medlem längre
mobbning i skolvärlden kan vara grym
men tyvärr förekommer det även inom andra områden. På arbetsplatser t ex

Bra skrivet
2017-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP