Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÄSTERLOTSEN

Du har med varsam hand lotsat mig

jag ser det i retrospekt

fört mig från kyrka och till det här

människor kallar för sekt

fört mig från lagom till övernog

från prål och till ursprunglighet

med Ordets svärd i en snårig skog

slåss vi mot all världslighet

 

 

politiseringens styggelse

babylons ekumenik

Du lär mig sanningens väg, min Gud

fyller min själ med musik

men inget skrål eller slammer får

besudla min pilgrimssång

väckelsetonen ska råda här

mitt i en tid mörk och vrång

 

 

LARZ GUSTAFSSON 22/7 2017

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 353 gånger
Publicerad 2017-07-22 18:08



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Den första kristna församlingen kallas i den grekiska grundtexten i Nya Testamentet för "sekt".
Det viktiga är att människor blir lösta, frälsta, födda på nytt.

Tack för din kommentar!
2017-07-23

    ej medlem längre
märkligt det där med indelningen i sekter
det viktiga är väl att hjälp och tröst fås
2017-07-22

    ej medlem längre
En upplevelse som blev till ett förvandlat liv!
Mycket fin text som berör!
2017-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP