Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rik nog den som nöjd är

Rikedom
att ha en frisk kropp och en själ
som leder hjärtat mot förnöjsamhet.

Ser och hör det outtalade när bruset
tonat bort

Känner vinden, som smeker huden
dofterna från sommarängen, jord
fukten i skogen och solstrålarnas
lek som skiftar i ögonblicken.

Fågelkvitter en humlas surr, en myra
som kämpar för att dra sitt stå till
stacken.

Tacksamhet och närvaro av det som ges
villkorslöst.

Kärleken till livet

Dessa korta stunder av frid som bara
kan fångas i nuet

Ett uppvaknande till en rikedom som
handlar om ömsesidighet.




Övriga genrer (Kåseri) av WyS VIP
Läst 636 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-07-22 22:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar text. :-)
2017-07-23

    ej medlem längre
mycket vist och fint TACK jag fått läsa
2017-07-22
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP