Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tingsmotet





Man färdas genom skogar
Bergshällar och backkrön

Med brådska på motorleden
Mot Huvudstaden

Förr fanns här tre stenhällar
som stack upp ur marken

Och därför kallades backen
för Tretrapphäll i folkmun

En grusväg som fick
hästskrindorna
att skramla

Nu är det bortsprängt
och utjämnat sedan länge

Vägen breddad och asfalterad

Förr fanns en vattentäkt
För hästar och vandrare

Nu ligger plastflaskor från
Italienska alperna utslängda
längst med dikeskanterna

Och skyddande viltstängsel
På båda sidor motorleden

Det kostar på,
att ha bråttom. ..

För att hinna ta del
av allt det marknaden
har att erbjuda.











Fri vers av Sefarge VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-07-23 08:26



Bookmark and Share


  aol
En så klok sann och så djupt berörande text, så bra fångat hur det gamla smiddes bort, och frågan är där blev vi lyckligare.
2017-08-01

  KattenKin VIP
Jo det kostar på att ha bråttom...
Riktig fin text, älskar jämförelsen.
2017-07-26

  Salvation Pepper
Älskar bilderna av förr.
Full av det sakta, det trygga: äkthet.

"En grusväg som fick
hästskrindorna
att skramla"


2017-07-25

  Goraxy 89 Orion VIP
De oemotståndliga marknadskrafterna med sin vackra såpbubblor - Köp Fyra och få En GRATIS ! De tio första får ett presentkort - Erbjudandet gäller bara idag !!! Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna i vår enkät - Du är naturligtvis med i utlottningen av en Östersjökryssning med MS Gabriella !
2017-07-23

  henke_r
Fint skaldat om det mänskliga fördärvet. Alltför sällan blickar vi tillbaka på det svunna och reflekterar över vad vår girighet har fått oss att gå miste om.
2017-07-23

  objekt3
- när det går fortare, håll kvar !
2017-07-23

  Bossepoet från Österbotten
Hemfärden rider
som maran
låter läsaren
smaka på
återuppstånden
visdom.
2017-07-23

  Sebastian A.K Hagman Sundström Lejonsjäl
mycket bra!
2017-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP