Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild från Google


FRIDSHYDDAN

från fridshyddan strömmar tacksägelse

ur hjärtan som Jesus renat

här finns inte någon gensägelse

men syskon som Han förenat

en stad på ett berg, som en fyrbåk i

den stormiga, mörka natten

ett bålverk mot falska profeters front

ett ljus över svarta vatten

 

 

i fridshyddan samlas en luttrad trupp

med olja i kärl och lampa

helt redo för Brudgummens återkomst

och att fienden förtrampa

den blodsköpa skaran förbidande

och verkande medan vi väntar

Guds närvaro mitt i allt lidande

ett budskap i hjärtan präntar

 

 

ett starkt unisont maranatarop

från fridshyddan nu hörs ljuda

det kan ingen totalitär regim

förhindra eller förbjuda

ett rop i de yttersta dagarna

ett kamprop i sista tiden

som kalvar på bete i hagarna

vi njuter av himlafriden

 

 

LARZ GUSTAFSSON  23/7 2017

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 464 gånger
Publicerad 2017-07-23 13:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert, med hopp och tröst!
2017-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP