Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sommaren

Vinden susar över fälten

I trädens kronor den sjunger

sin sommarsång och alla 

skogens gläntor lyser av

blommor i stora vackra fång,

i fåglar som sej mäktigt svingar

över jorden längtan från mitt

hjärta bär,

din skönhet din värme 

så strålande är

ja härliga sommar du skänker 

oss liv du skänker ditt ljus

din sol din sol lyser 

värmer mitt ansikte

vind i rygg

vågor vaggar mej ,

strålande

så vackert svävar vita dun och pollen

och alla mina drömmar i ljuva sommarnatt

långt bort ett hoande,

i sommarns  djupa grönska

samlas alla väsen det viskar  brusar gömmer

evigt våra drömmar sommar dansa bli kvar i mej

du min glädje du själen lenar du mitt hjärtas egen  skatt.

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 498 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2017-07-24 01:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så fint.
2017-08-22

  K.S. Sollenhag VIP
Du kan verkligen gestalta sommar!
2017-08-22

  S.A.I. Steve Lando VIP
skaldningen går på högvarv, fint
2017-08-15

  limerick
Tack för denna sköna sommarpoesi!
2017-08-05

    ej medlem längre
En njutning att läsa.
2017-08-04

  Anya VIP
Vackert om den ljuvliga sommaren. Känner ett vemod...det är redan augusti. Men det är en vacker månad, liksom september.
2017-08-02

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit
2017-08-01

  anits VIP
Vackert skaldat!
2017-07-31

  oMareld
Underbart
2017-07-30

  Maria Zena Viklund
fint alstrat
2017-07-27

  ResenärGenomLivet VIP
Härlig sommardikt...tänk så mycket det finns att njuta av...
2017-07-26

  Niliboy
Ja, nu är den fina sommaren här å inspirerar diktaren, å vi frågar oss var är.
Själen å hjärtat, bara sommaren kan läka en infrusen själ!
2017-07-25

  Salvation Pepper
Gott om att ta sommaren i sin famn!
2017-07-25

  StinaJ VIP
Fantastisk hyllning till sommaren från poetens penna.
2017-07-25

  KattenKin VIP
Sommarljuvt att spara inom, nu när vi redan går mot fel tid igen. Iallafall känns det så här i Skellefteå... ;)
2017-07-24

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra formulerad hyllning till vår underbara sommar!
2017-07-24

    ej medlem längre
En ljuvligt vacker hyllning till sommaren den underbara.
2017-07-24

  Janina Kaminska
Fantastisk. Underbar känsla rakt igenom.
2017-07-24

  Palett
Så vacker hyllning till sommarens skönhet ! Mycket fin text !
2017-07-24

    ej medlem längre
Härligt diktat om den svenska sommaren som vi alla älskar!
2017-07-24

  Alysse VIP
Underbar ljuvlig text
som fångar sommarens väsen
fantastiskt bra
Formuleringar och ord
som värmer i hjärtat
av glädje
Tack!
2017-07-24
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol