Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inferno


Läkarbesöket!


Rådfrågade läkaren om recept för en käpp,
dum begäran du ska lära dig vett och etikett,
sköterskan mötte upp, bankade utan sans, vett
kanske en liten, liten tablett, istället för käpp.

Behöver du ny blöja, kanske sömnmedicin,
att komma hit och komma, störa oss i vårt,
till väntrummet ska du nu föras bryskt in,
vänta där tills vidare, personalen njuter tårta.

Din tur kommer när numret ropas upp eller
aldrig, det är bara att vänta, många kan heller
inte visa tålamod, resurserna är begränsade,
ingen undersökning, kanske en liten tablett?

Tack så mycket och adjö, nästa! Vänta, för
ordningens skull, hur var namnet?

- Franz Josef Kafka!




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 409 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-25 12:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje