Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens anleten

Tid är en skapare
som formar lerkrus och skålar,
fyller dessa med jord
och sprider dem ut över havet.

Tid är en åskådare
som kan se sina verk förgå,
bli påmind om de som flyter
och trots vågor kämpar på.

Tid är en ägodel
vars värde är i ägarens beslut.
Om låg valör: Försök tänk om
försök tänk rätt!
Om hög valör: Fortsätt fram,
du lyckans väg beträtt!

Tid är en ödeläggare
Som kramar livet ur växten
Som kan mala ned stenen
Och avsluta texten.




Fri vers av Acta est
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-25 19:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
tiden är både en vän och en fiende
2017-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Acta est
Acta est