Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I NATURENS SKÖNA FAMN




Över blomsterängen lyser
solen med sitt varma ljus

öppnar upp små slutna knoppar
att sig klä i sommarns blus

Över ängen fladdrar fjäril
lyser i sin vackra prakt

söker efter blommors nektar
landar, lyfter i sin jakt

Ifrån fälten drar en vindil
vaggar lätt båd' gräs och strå

och i rymden hörs en lärka
sina jubeldrillar slå

Vågens skvalp mot strand och hällar
klippans varma sköna sten

eller måsens skarpa varning
med sitt anfall o sitt skrän

Här är sommarns bästa dagar
i naturens sköna famn

att se solen färggrant sjunka
ner i havets djupa hamn


© Palett




Bunden vers av Palett
Läst 497 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-07-26 17:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart naturromantiskt
2019-07-30

  aol
Underbart somrigt skaldat,blev glad av din dikt,
2017-08-30

  Bibbi VIP
Så fint.
2017-08-14

  överlevaren VIP
Bildsköna ord!
2017-07-27

  Salvation Pepper
"i sommarns blus"
Väldigt fint!
2017-07-27

  Lena K Nilsson VIP
En härlig sommartext med njutbara bilder ...
2017-07-27

  ResenärGenomLivet VIP
Njutbar sommardikt med finfina rim...
2017-07-26

  Kattfot
Underbar sommardikt ! I mitt inre ser jag alla vackra sommarbilder du målat upp med ord. En dikt som skulle kunna bli en fin sång.
2017-07-26

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, får bilder för min inre syn, ser, hör och känner!
2017-07-26

  lodjuret/seglare VIP
Rim som minnen väcker, säg är naturen just så läcker, talar om sig i gubbar och bär, själva rymdens luft upp bär, doftar o blommar samt marken täcker.
2017-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett