Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från en Björktrast


Viktigt meddelande till allmänheten


År efter år som du lever
närmre och närmre den tunna hinnan
mellan död och liv

medans allt ja allt är i rörelse

Svävar dom
eller vi
rör sig dom
eller vi...

Utanför balkongen sitter björktrasten på sin gren
tungt orörlig
är det dina tankar som stannat?

I din blick ser jag det just när du börjar berätta...
du har börjat sväva
då vet du också...

Den tunna hinnan
mellan död och liv

I barnets upplevelse när tåget börjar rulla...
är det dom eller vi ?

alla dessa hemligheter
bakom den tunna hinnan

i mötet på en skogsväg
mellan oss okända
och han , den berömda, som har dött i vintras
...
och som det inte var
men ändå var för oss

Alla dessa hemligheter
bakom den tunna hinnan

när du är fågeln
och inte bara flyger utåt och uppåt

när fågeln flyger inåt
flyger den hem

tankens bo
är i hjärtat

Viktigt meddelande från en björktrast
Viktigt meddelande till allmänheten




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-07-27 13:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för ditt välskrivna, tankeväckande meddelande. Jag är så lyckligt lottad som får läsa den medan jag är ung.
2017-07-28

    ej medlem längre
Bra
2017-07-27

  Öknens Ros VIP
den tunna hinnan blir tunnare och skörare med åren, svårt inse den dagen kommer, man får ta tillvara den tid man har på jorden.
2017-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP