Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överlevnad i sommaridyll



Läkare utan gränser

Applåder utan gränser
Smärta utan gränser
Längtan utan gränser

Gränser utan minfält

Även Länder utan gränser
Är det möjligt?

Militärer utan krig
Krig utan militärer

Bara nakna ord som
sårar med sina luftkrevader
Svårt nog att förstå ändå,

Men spränger inga barns
ben i verkliga livet som är
så fulla av Nyfiket spring


Missing people
Missade jag dig?

Var finns du nu?
Och är det redan
försent?

Medans din ansiktsbild än
Lyser genom fönsterrutan

i kvällsljuset bland susande
Björkar och granngårdar


Med så många frågor
I livet och så många
omöjliga svar.


Träder upp skogsdikes
Smultronen på ett strå

istället och äter upp
dem när kvällen kommer

Det enda jag nu kan
göra och höra

På alla dessa frågor
och alla dessa svar. ..


När det blinkar till
I lamporna

Och åskan mullrar på
Där ute i trädgården

Dör någonting då?

och föds i en annan tanke
av överlevnad?

Allting är ändå bara en
kulliss tillsammans med
vår Stora slöa ensamhet


Och fjärilar kommer att
flyga runt de förnyelsebara
Energilamporna

I natt igen med sitt lagrade
återsken från Solen.


Kanske blir det
verkligen så?

En gång till
emellan en liten
blomstrande grusgång

där tiden står still
en timme eller två
mitt i natten. ..


När regnet slutat
att slå. ..

på den gamla
buckliga
*plåttunnan.



*
(ifrån 1935)









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 376 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-07-28 13:58



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om den existentiella tonen. Tänker också på alla gränser vi hittat på. Tänk om jorden var ett land. Skulle det gå?
2017-07-29

  Nils-Robert
En fin dikt om livets tankar i en inte sällan brutal värld.
2017-07-29

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet. Bokmärker jag också.
2017-07-28

  KattenKin VIP
Jag tappar orden, din text tar andan ur mig, wow viskar jag här för mig själv och bokmärker mästerverket!
2017-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP