Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En spekulation om tant grön, tant brun, och tant gredelins kläder. Bild ur boken Petter och Lottas jul.


Tantigt och trasmatterandigt.

Dom är klädda, som sig bör!
I sin egen tantkulör!
Men har dom alltid samma kläder,
I ur och skur och alla väder?

Blir dom aldrig nån´sin less,
på att bära, denna dress?
Eller, känner någon fasa,
över samma, gamla trasa?

Men jag har en faktisk känning,
att en uttjänt, tråkig klänning…
brukar vävas som en ränning. *)

Tänk, det verkar som det händer,
att det blir till nya ränder…
Nu, så kan man faktiskt fatta,
att det räcker till en matta…

Så enligt trasmattespåren,
har dom bytt, genom åren!
Och sanna mina ord,
det räcker runt ett kaffebord!


*) äldre uttryck för trasmatte-ränder.




Bunden vers (Rim) av Tant sQata VIP
Läst 547 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-07-29 06:01



Bookmark and Share


  Feminaz
Fyndigt och finurligt!
2017-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Tant sQata
Tant sQata VIP