Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sju synder att begå


Sju synder att begå
att hata och att "älska"
blir lätt de första två

I vardagen räknar man sina slantar små
och gör upp om räkningen
och då begår man minst, ännu en

Ett samvete som tynger, tröttar så lätt
att man gott bör vila, på sitt eget sätt
men snart är de goda råden dyra
för synderna blev just fyra

Till tröst kan man äta,
mest och billigast sånt man köper hem
synderna räknar vi nu till fem

Och det kan vara svårt att ta
att man inte har det så bra
som en annan,
en sjätte gång tar vi oss för pannan

Och jag är inte narcissist, men...
en vers för egot, eller hur var det nu
var dom bara sju?






Bunden vers (Rim) av Jordgubbsodlare
Läst 367 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-07-30 22:28



Bookmark and Share


  Elina Vacker
underfunderligt och trevlig läsning, bravo!
2017-08-09

  Larz Gustafsson VIP
Det finns bara en dödssynd.
2017-08-05

  Nanna X
Syndare är vi alla. Men alla är inte jordgubbsodlare.
2017-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Jordgubbsodlare
Jordgubbsodlare