Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
VEM SKULLE KUNNA TRO ATT JAG ENS ÄR....


JAG TROR INTE ATT JAG ÄR ...

 

märkvärdig

för mer

mer värd

bäst

den som vet allt

 

för så här ligger det till ... ...

 

i den ensamma stunden är jag

lika osäker som vem som helst

lika rädd att göra fel som du

lika säker på att alla kan bättre 

 

men jag har gjort upp med det ... ... 

lika viktig som du är jag

lika värde full som du är också jag

lika stor betydelse har mina ord som dina

 

och jag vet med säkerhet ... ...

alla vi människor brottas med egot

det egot som i ett trångt rum bildar eko

eko som slår ut all värdighet och mänsklighet 

som förintar välbefinnandet och gör oss små

 

därför älskar jag poeten i alla som vill och kan

poeten som låter ordet finnas till och delas här

 

jag tror inte att jag är skapt till att

sitta tyst och tiga still

gömma min sanna natur

förtrycka den jag är

förringa min begåvning

hålla mitt gillande för mig själv

 

jag tror att jag är skapt till att

tycka om mig själv och andra

uppmuntra och uppmuntras av andra

känna mig sporrad och att sporra andra

visa mitt gillande och våga skänka glädje

och tro på andra för jag vill tro på mig själv

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-07-31 12:49



Bookmark and Share


  Undine
Fint!
2017-08-02

  Jeflea Norma, Diana. VIP
"därför älskar jag poeten i alla som vill och kan

poeten som låter ordet finnas till och delas här"

Ja vi skriver med sista bloddroppe!
2017-07-31

  Öknens Ros VIP
Tycker om dina uppmuntrande ord om poeten, ja förresten tycker jag om hela dikten! :)
2017-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP