Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom har letat efter Huckelberry förut

Kan du inte ta en trålare
ett hangarfartyg,
en Fredrikshavnsfärja
sno en optimistjolle
utan segel
i strandkanten

Ha ögonen i nacken
hela vägen ut inomskärs
dom har letat efter Huckelberry förut

Sänk ditt medborgarskap
innan du nått internationellt vatten
ät en ostmacka
och skänk dom du älskade
ett försök till en sista tanke

Fortsätt framåt
säg hej då till trutarna
och inse att tumlaren
precis nedför däck
inte är en samtalsterapeut

Var mer trygg med stjärnorna
ljusår bort
än med blinkande lantärnor
bakom dig och horisonten

Skit i vågorna av flaskpost
som kommer mot dig
trotsa Berlinmurar
av oljeborrplattformar
och lastfartyg med filippinska slavar

Förträng insikten
om att Ostindiska Kompaniet
stigit upp med Poseidon
i en plattformsekonomi

Andas in djuphavet
göm dig i svallvågor
när det behövs

Skråla på Gamla Nordsjön
om du känner dig ensam
byt aldrig kurs igen
hitta en ensam Shetlandsö

Ligg utmattad
vid en ny strandkant
bland drivved
och ljungklädda åsar
framför ögonen

En del lever och dör i berättelser
andra överlever
i flykten från dom




Fri vers av KalleLager
Läst 301 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-01 00:09



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP

2017-10-30
  > Nästa text
< Föregående

KalleLager