Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visst rollspel, vill här ingressen förtydliga det som. Ämnet för dagen. Lite ofullständiga sketcher. Något att som bygga vidare på. Mer personligt styrt. De flesta vill ju ändå manipulera och intrigera. Så varför inte i en roll?


Dagens skörd 3





I
Det bra iga med dig

I din närvaro är det så tyst.
Varken du eller jag där säger ett knyst.
Kan ett jag komma till vila.
Slippa stressen med att kring ila.
En sådan vänskap länge velat ha hyst.

II
Missnöje?

Fröken Ramona skjuter först och frågar sen.
Från höften hon drar,
men från munnen kommer likt ur vulkanen,
lava och eld.
Samlar varken konst eller vin.
Har som hobby att kasta vaser,
krossa hjärtan samt mata svin.

III
Erfarenheter?

En del upplevelser att som av ren tankspriddhet med borrmaskin ta upp ett hål, i som egen tumme.
I andra fall är det att bli överraskad av ett barn, med bär och glass eller grädde i en skål.
Eller bara sitta på ett skithus, då det väl är rent ut sagt upprörande eller bara sent, upptäcka dassrullens andra ände?


IV
Ett utslag av kärlek?

Mona vill skälla ut honom.
Eller i alla fall att det skall kännas så.
Tror hon gärna att Torkel nog tänker.
Som förklaring till varför hon både käftar och slår.
Bara det ena då och det andra mera sen.

V
Trakasserier och misshandel?

Det borde väl inte finnas?
Alls?
Oavsett kön, status, i namn och yrke, social siffra och nivå?
Fast, då blev det väl få saker att skriva om.
Då skulle hela yrkesgrupper bli arbetslösa.
Det är den enkla förklaringen.
Kan du se någon annan?




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 508 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-13 00:19



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Skrattade gott åt nummer fem.
2017-10-13

  ULJO
Dagens skörd med många klokheter
2017-10-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP