Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon skall leva ännu en tid


Till en polska sprang han sig galen
i det tysta rummets andedräkt
sprang sig blodig mot tomma väggar
En sprucken förvåning åt hans själ
Jag tror han sprang sig ihjäl

Nej, Någon skall leva ännu en tid
för att gråta vid en sprucken fönsterruta
En sjungande luta kallar på frid
som måste finnas någonstans
vid horisontens andra sida

Jag minns hur han lekte med Hoppet
Det smög som en katt
i husets tomma rum
Han strök det över ryggen
med handen tills det spann
Du lilla liv - så viskade han tyst
Var kommer du ifrån?




Fri vers av Färdskrivaren VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-02 16:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Färdskrivaren
Färdskrivaren VIP