Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Den gudomliga komedien" skrevs av Dante Alighieri för omkring sju hundra år sedan. Den sklidrar i poetisk fom en färd från helvetet upp mot himlen. Min resa går år andra hållet.


Antidantisk sonett

Först ville jag göra mitt verk uppå jorden
men verket var svårt och jorden var stor den
Jag vände mitt anlete upp mot det höga
men en stjärna flög ner och sket i mitt öga

Jag svor till men fick svar och det lät som en åska
Då kom där ifrån himmelen till mig en droska
Den förde mig neder till helvetets salar
och chauffören sa Det är fan som betalar

Jag hörde ett hånskratt och skrattade själv
åt mitt märkliga predikament
jag guppade lustigt på glömskans älv

Så fick jag till sist låta hoppet fara
ja nu var det riktigt illa bevänt
Mitt verk fick jag glömma för helvetets mara




Bunden vers (Sonett) av stenhur VIP
Läst 994 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2017-08-03 19:14



Bookmark and Share


  Emily Whatever
Älskar den. Djup och humoristisk på samma gång.
2017-08-15

  Palett
Fin sonett med härlig humor !
2017-08-06

  walborg
En stor njutning att läsa denna humoristiska betraktelse av en kulturpersonlighet med livsvisdom och humor! Stort tack!
2017-08-05

  Nanna X
Larz det där var ett skämt, jag spelar ju själv fiol ; )
2017-08-04

  Ingrid Trolle
Den är helt underbar
Bokmärkes!
2017-08-04

  Ingrid Trolle
En helt underbar
sonett skriven med
stor humor! Tack!!
2017-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Det finns inget musikinstrument som är djävulskt.
Frågan är vad man framför med instrumentet - och varför, Nanna X.
2017-08-03

  Nanna X
Detta är priset när man trakterar djävulens instrument, fiolen. Tag dig i akt, speleman!

Snygg sonett!
2017-08-03

  Joakimnordbrandt
Skitbra!
2017-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Helvetet är inget att skämta om. Där hamnar man om man vägrar att acceptera Jesu erbjudande om frälsning.
2017-08-03

  lodjuret/seglare VIP
Humor i rimmad och berättad form,
min muskel i magen gjorde ont,
där i trakterna blev det storm,
trots vädrets makter ej bildat front.
2017-08-03
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP