Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur tjock är en lägenhetsvägg?

Nu är det torsdag, helgvingarna sliter i mig

De knuffar och puffar och säger du måste

du måste ta dig ut och axlas med folk

på lokal och verbalt eller i rörelse till musik

 

Jag duckar, men jag vet så väl att det är

så nära sanningen man kan komma

i en storstad där man ej själv är född

ej har sin släkt på lut 

Undrar om grannarna kommer in

när jag känner att mitt liv är slut

Nej, förmodligen inte

Allt är upp til mig att axla

det ger migt nästan kramp

I vårt land har vi alltid en mantel

som heter Alla har nog med sitt

eller minns jag fel från alla syner

från tidigare liv, men nu 

förvandlas till tangentbordets

totala KAOS

jag haft från tidigare liv

för länge sen




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-08-03 19:59



Bookmark and Share


  aol
Oerhört berörande läsning och igenkänningsfaktorer,
2017-10-27

  Goraxy 89 Orion VIP
Hur många liv har vi egentligen levat här och där under olika omständigheter - När skall vi ÄNTLIGEN slita oss loss ur den grå massan, var alla har nog med sitt och med att följa konventionerna?
2017-09-24

  Jaseph
Man blir berörd av att läsa. Grymt skrivet, även om innehållet är sorgligt.
2017-08-05

  Nils-Robert
Det svider i hjärtat då man läser din dikt. Skickar en kram på en soltråle som jag hoppas kan ge dig lite hopp och glädje
2017-08-04

  Ida-Marianne
Klarsynta tankar om "Alla har nog med sitt".

Den "svenska modellen" är väl att staten tar hand om allt så att enskilda människor inte behöver bry sig om sina medmänniskor och grannar.
Skickar kramar!
2017-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP