Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på blommor efter min stig som jag inte vet vad dom heter


Hemma allra bäst!!

jag är glad och tacksam

att jag inte bor

i det vackra Tällberg

längre

en vackert plats

som ligger så fint

invid Siljans strand

jag kände mig aldrig välkommen där

det hände ofta 

ja nästan jämt

när jag var ute

och promenerade med mina hundar

jag sa alltid hej

till dom som jag mötte

tyvärr svarade dessa urinivånare

i Tällberg

aldrig på min hälsning

dom som hejade

var som jag inflyttade till orten

jag vet inte

om det var en känsla hos mig

men jag kände

att vi som kom utifrån

aldrig var välkomna i deras by

jag flyttade tillbaka når jag blev ensam

till den ort jag var född

platsen som jag aldrig skulle flytta

tillbaka till

där jag mobbats 

och alltid känt mig udda och utanför

MEN

här välkomnades jag

alla hejade när vi möttes

människor i alla åldrar

barn tonåringar och äldre

mobbarna

många finns kvar

kanske har dom glömt

vad som en gång hänt

en del går över vägen

till andra sidan

kanske minns

vill inte möta mig

allt känns numera bra här

här trivs jag

här vill jag stanna kvar

 

anits 3 augusti 2017

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-08-03 21:31



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tack för att du delar med dig. Läser och är med dig.
2017-08-08

    Birgersdotter VIP
Så bra du fått det bättre!
2017-08-06

  Niliboy
Jag hälsar ofta på dem jag möter när jag är ute å promenerar, det känns roligare så!
2017-08-04

  Bibbi VIP
Så väl att det blivit bättre.
2017-08-03

    ej medlem längre
Blomman du har på bilden är Hässleklocka.

Så bra att vara på den plats du kan trivas, det är viktigt!
2017-08-03

    ej medlem längre
så fint om utanförskap i samhället, det finns i mindre städer, byar
som väl finns det mera sällan.

Så vackra klockformade vita blommor med lansettliknande blad
ser ut som en hög blåklocka

det skymtar en blå uppe i högra hörnet
De vita lyser av ljus
VACKERT
2017-08-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP