Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du vore ett träd min älskade

 

Livet ringlar sig runt hennes kropp,
likt årsringar på ett träd,
formar åldersslöjor och ristar hopp

Om bara tiden ville sluta slå
lägga sig runt hennes anklar
låta henne vila, finna ro däri

Om det fanns ett liv bland rötter
skulle hon bosätta sig där
suga näring ur myllan

Då skulle hennes älskade kunna rycka henne ur sitt rotfäste,
hon skulle ändå stå stadig i sin hänryckning
blott darra lite




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 484 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-08-04 11:09



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Väldigt fin dikt!
2018-04-12

  aol
Fint skaldat här
2017-10-04

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2017-08-13

    © Birgitta Wäppling VIP
Fint och bildrikt beskrivet.
2017-08-05

    Sefarge VIP
Ljuvligt insiktsfullt
skört skrivet
Trädet bär livet och
dess vedermödor
inuti sig självt.
:)

2017-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund