Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens ro

Natten bär en banjo
strängar av förväntan
toner i det dunkla
och sånger för livet
sveper genom molnen
över ängar och träd
genom öppet fönster
för kärleken skrivet

Natten bär på minnen
från tider som flytt
präntade på sidor
ur historiens scener
arv från det förflutna
och det som passerat
det man vill minnas
från kärleksfulla vener

Natten bär en brunn
en silverslant i vatten
önskningar att föräras
för en villfaren själ
likt regnbågens magi
som skatterna gömt
en nyckel till kärlek
som gör tillvaron väl

Natten bär på kärlek
på rosa sidenlakan
kyssarna förföriska
en smekning i stunden
att ta och att ge
av sköna attribut
för älskande i nuet
och med tiden bunden

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 454 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-08-18 05:55



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Väldigt vackert!
2017-08-21

  Sommarina VIP
Så vackert skrivet om natten. Den allra ljuvaste sömn vi kan nå
2017-08-20

  H.C.B
Du känns likt tomheten självt. Ett hoppets gardin med en överlägsen kraft.


Du är en gardin utan färg.

Ett hopp utan fall.

Ett mönster utan struktur.



Ty du är en garant inför snuset granit

Ty du är diktens tåg på ett livets räls

Ty du är samanfattningen på något bra.

Mvh
C.

en ekens förjävla tung slev i ytterlighetens elev


2017-08-18

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert och rofyllt...
2017-08-18

    ej medlem längre
den var vackert bunden i ord och bild
2017-08-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Natten lyser
upp på sitt vis
så var och en kan
efter en så´n bli vis
på sitt vis...
2017-08-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Magisk dikt om nattens olika ansikten, i liv som kärlek.
2017-08-18

  Blomma-Stjärna VIP
helt underbar dikt där allt får en plats under nattens mantel - liv som var och liv som är - och en dos kärlek och magi!
2017-08-18

    ej medlem längre
Ännu en fin dikt ur din hand..
2017-08-18

    ej medlem längre
Så fin. Jag gillar verkligen den tidlöshet jag upplever när jag läser dina dikter.
2017-08-18

    ej medlem längre
Mjukt nynnar dina ord om sann och varm kärlek.
2017-08-18

    ej medlem längre
Imponerande hur du får till det så bra gång på gång. Första versen är i mina ögon excellent. :-)
2017-08-18

  Marianne Räf
Bara så underbar !!
2017-08-18

  lodjuret/seglare VIP
Jämlikhet är att ha lika förutsättningar. Inte att vara som tvillingar, vilka ändå har det försteget. Texten känns kanske mindre förväntad även om den ger en känsla av trygghet och harmoni då den hunnit sjunka in. Å andra sidan är det skönt att inte skriva eller läsa precis lika jämt och samt. Tvenne tulpaner av di gula, vänskapens färg, är den väl värd ändå.
2017-08-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO