Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarens brev

Du säger
att du aldrig känt dig delaktig
att du alltid stått en liten bit bort,
inte med
inte bredvid
bara utanför.
Dina ord griper tag och
jag känner din smärta
därför
att den är min.

Det finns något skört i din blick,
och i oss människor
likt en nyfödd fågels vinge
i bris av junikvällen
som gör att vi så gärna vill
passa in
och vara ett med skymningen.

Sommarens brev.
Kanske är det sökandet
och väntandet,
förväntan
som gör att juni plötsligt blir september
utan att vi riktigt förstår varför
vilda rosor vissnar ner.

Augusti natthimlen känns nära
Jag fångar den i min kupade hand
vi andas samma andetag
och
din smärta är fortfarande min.

Copyright text och bild/Änglaögon




Fri vers av Änglaögon
Läst 487 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-08-05 17:45



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Tycker om din poesi ...djupt vackert
2017-12-05

  Anya VIP
Oj vilken stark text. Själv associerar jag till mor och barn....där man verkligen känner deras smärta. Kanske tolkar jag alldeles fel?

Tycker hur du väver in sommar och höst är otroligt fint.
2017-11-30

    ej medlem längre
vackert och smärtsamt
smärta lever kvar
i tystnaden
2017-09-15

  Marita Ohlquist VIP
Vemodigt, vackert, berörande!
2017-08-09

    ej medlem längre
Vackra men ack så smärtsamma ord. Du målar naket och fint med din poesi..
2017-08-05

  Maiah VIP
Underbart vacker, skör med vemodstoner. Applåderar och bokmärker
2017-08-05

    ej medlem längre
Mjuka och vackra känslor föds i dina ord.
2017-08-05

    ej medlem längre
fint skrivet
varm kram <3
2017-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon