Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Längtan efter regn.


Rotblöta-Blues


Igår, så regna´ det.
Bland, det bästa jag vet !
Gick ut på balkongen,
njöt av droppar, - mången !

Vilket härligt väder !
Vätte mina kläder!
De torka´, snart, igen.
Vad gjorde jag, väl, sen ?

Jo, la mig i sängen -
å drömde om Pengen,
som frälsa mig skulle,
så det blev Full Rulle !

Inte mkt händer, --
fast i Drömmens länder
sker det en massa skumt,
intetsägande, -- dumt!

Himlen är dystert grå.
Mer regn, vi borde få !
Det finns behov av det,
som är väldigt konkret !

Nu, är det alltför torrt.
Får hoppas, - inom kort, -
en riktig Rotblöta --
skall Naturen sköta !!

En Bön till Himmelen:-
-Kom, vattna oss med regn.
Det vore så härligt !
Torka är förfärligt!

För MYCKET regn är ej
heller önskvärt, -- ok!
Översvämningsvatten -
vore Själva Katten !!









Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 336 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-08-05 18:23



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Gör samma sak, känner regnet mot huden. Urladdande.
2017-08-07

  Blomma-Stjärna VIP
alltså; här i Lund regnar det varje dag - hela sommaren - !
2017-08-06

  objekt3
Kyla, kyla till Sibirien-
2017-08-05

    ej medlem längre
Visst är det skönt med regn, det är så torrt så det behöver komma mer!
2017-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf