Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På krigsstigen.


Inte bjuden!


Jag önskar ha det bra.
Är det nått ont med det?
Det verkar, nästan, så!

Många tycker jag ska
avstå från Kassa, fet, -
ej Välstånd yrka på!

De vill, bara, att jag --
ska gå, - otroligt,- bet - -
å Ingen hanne få !

Folk önskar, verkligen,
min Olycka, mitt Ve!
Hur tror ni DETTA känns?!

För djävligt, andligen!--
-Å kroppen, den blir sne,,,,
För sinnena, de bränns!!

Jag är på Krigsstigen.
Är så urkukat le;
Har nått det Ondas gräns!

EJ INBILLAR jag mig,
att folk har aversion
mot mig! Jag har ångest!

Verkar verkligt, - så säg!
Deras Revolution --
gagnar dem själva, bäst!

Kumpanerna - med Frej
i spetsen tar sig ton --
mot mig som ej är gäst ---

på deras Jättefest ! !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 362 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-08-06 16:18



Bookmark and Share


  Anya VIP
Starkt! Urkukat....vilket bra ord. Ibland känns det som om vissa människor vill en illa....men kanske är det bara en känsla??? Jaa vad vet jag?

Bra dikt i din stil.
2017-08-07

  överlevaren VIP
Jobbigt läge.... men stå på dig,så hoppas jag att du når fram och får det som önskas!
2017-08-07

    ej medlem längre
in förste psykiater i avestaste inte vad aversion betyder. ej heller animositet visste han vad det betyder,.
2017-08-06

    ej medlem längre
Givetvis är det inget fel med att vilja ha det bra, det vill vi väl alla!
2017-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf