Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människans åsikter

Hindra inte åsikter
som inte liknar dina
Ta istället
hand om dem

Förvalta den plats
de ska förvaras i
Se till att de inte
far på villovägar

Ge allt ditt utrymme
till att förstå
hur de uppstod
Sen spara förklaringarna
i ditt minne

Men var beredd på
din ilska
din sorg
din förvåning
din oro
och välkomna dessa

o döm inte den
som tror sig göra
rätt
så rätt
som kan uppfattas
så fel

Då kommer du kanske
att se och förstå
människan på nåt sätt
på gott
och ont




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-06 23:56



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Kommer i alla färger, texten läser jag som om uppmaning att förstå, den andra/andre, nästan som en bön. För vem vet, när tankar bryts lär vi oss det viktiga.
2017-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena