Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Underfundig text som förklarar sig i slutet ;-)


Slit och släng

Jag står i hallen och väntar. Jag har stått här ganska länge nu. Du stökar runt i lägenheten. Städar upp efter gårdagens middag. Egentligen förstår jag inte riktigt varför vi har så bråttom iväg. Vi hade en sådan trevlig kväll hemma hos dig. Tända ljus och du serverade mig mat – skaldjur och en flaska vin. I morse fick jag blommor av dig. Förvisso bara någon grön planta med tendenser till vissna blad... men man vill ju inte verka otacksam så jag sa inget. Och det är faktiskt tanken som räknas. Nu är det dags. Du drar på dig skorna och jackan. Vi ska gå ut. Du håller mig i handen. Jag bär ett rött fodral du införskaffat på Åhléns. Du öppnar ytterdörren och föser mig lätt framför dig. Vi hinner inte många steg innan du kommer på att du glömt något. Du går in igen och stänger dörren. Jag blir stående där i trappuppgången. Längst ner går dörren till porten igen med en smäll. Det kommer någon. Det visar sig vara din granne. Hon tittar på mig med en skeptisk uppsyn och rynkar på näsan. Hennes hund däremot nosar glatt på mig och viftar på svansen. - Nej usch... fy dig Fido! utbrister hon. Du kommer ut igen. I handen håller du kartongen till Björn Borg-skorna jag kom med igår. De passade inte så du ska byta dem. Du ler ursäktande mot grannen och fattar tag i mig. Lite bryskt den här gången. Vi kommer ut på gården till ditt hus. Det duggregnar och du skyndar på stegen. Genar över gräsmattan med skokartongen i ena handen och mig i den andra. Går mot ett annat mindre hus. Du fattar handtaget på dörren, trycker ner det, öppnar. Jag hinner läsa: ”Hushållsavfall.” Och där dumpar du mig. (uppgiften på skrivarkursen var att skriva om en soppåse ;-)




Prosa (Kortnovell) av katastrofromantiker
Läst 576 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-08-07 12:56



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Jaha ja!

Nu får man sitta här och skämmas!

Inser ju omedelbart vilken klåpare man själv är när någon som du skriver en hel text med tanke bakom!

Själv plitar man ner några halvtänkta fraser med diverse klyschiga ord och glåmiga innebörder!

Tur att jag är man och lugnt kan luta mig tillbaka i min egen egotrippade värld där jag duger oavsett hur osofistikerat jag än uttrycker mig ;)
2018-02-13

  Elina Vacker
Snyggt, med bra överraskningsmoment. Det enda jag tycker är lite overkill och känns onaturligt att uttrycka är den där meningen med det rödprassliga fordralet, där kunde du ha strykt bort den eller funderat fram något annat skrivsätt. Men i övrigt, jättebra idé och genomförande. Du har ett naturligt bra flyt i språket, framåtdrift och man blir nyfiken på fortsättningen.
2017-09-07

  Engel
Finurligt! :)) Och härligt lömskt att tvinga läsaren att läsa om...
2017-08-29

    ej medlem längre
Bra och rolig :)
2017-08-07
  > Nästa text
< Föregående

katastrofromantiker
katastrofromantiker