Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Sommarberättelse 2017"



Jag är Kulla-Gulla.

Sa hon medans hon
tittade rakt In i hans
ögon

Innan hon satte sig
ner i stolen

Ja just det ja
Sa tandläkaren
Och eftersom vi ska
Operera och såga bort
Två visdomständer
Ska ni få bedövnings
Sprutor och sedan
Andas in lugnt ifrån
masken här

När ingreppet var klart
Kollade han ögonen
Jag är Kulla Gulla
Muttrade patienten
Medvetslöst

Sedan förgrep han sig
På den guldlockiga flickan
Med ett nöjt flin torkade
Han av sig

Dessa aningslösa landsortsbor
Att de aldrig lär sig

När hon vaknade upp ledde
Han henne ut ur mottagningen
Till hissen

Jag är Kulla Gulla,sa hon lågt
Och stirrade honom rakt in i
Själen så han rös!

Ja just det ja sa han
Ta det nu försiktigt
De första timmarna

Innan bedövningen
Släpper och välkommen
Åter sa han och stängde
Dörren med ett ansträngt
Leende


När han kom hem började
Eländet. Då han skulle
Kasta vatten kom först
inget sedan en brunsvart
Illaluktande spaggetitråds
sörja och när han skulle

Spänna väder kom det
en kaskad vätska forsande
Ur baken

Sedan vid sängdags började
Det eka av kulningsång så det skar
Sig samt klingade av dånande
Kobjällror så det sprängde
inne i huvudet nästan hela
natten

Han fick knappt en blund i
Ögonen. På morgonen klev
han vimmelaktigt upp
Duschade o satte på sig
Rena kläder

När han sedan var på väg
till jobbet med dånande
Huvudvärk råkade han kasta
en blick på ett antikvariats
Skyltfönster Där stod en
Bok med patientens ansikte.

Stirrande lugnt anklagande
På honom med bokens titel
"Kulla Gulla går igen"

Han skrek till och kastade
sig förskräckt rakt ut!

Lastbilschaffören hann inte
Väja det gick så snabbt
Och han talade i mobilen

Vid rättegången sa den
olycklige chauffören att
Trafikoffret väst fram
Några ohörbara ord
Från sin halvt massakrerade
Kropp.En guldlockig tjej
Snyftade högt reste sig och
Gick därifrån. Någon kvinnlig
åhörare pekade med lillfingret
och sa att det var värst
Vad hon liknade den där
Kulla Gulla ur boken hon läst
ifrån kvällen innan!

Och just då tycktes råmaden från
några avlägsna kor höras i rättssalen
som om det kom uppifrån
Taket någonstans. Kon-stig. t?




















Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-08-07 20:31



Bookmark and Share


  i af apa
galet bra!
2017-08-09

  överlevaren VIP
Fantasifull text med mycket komik....jag gillar stuket!
2017-08-08

  henke_r
En rejäl dos galenskap, vilket tilltalar mig otroligt mycket. Din text hänger ihop på ett otroligt sofistikerat och genomtänkt vis. Upprepningen av kulla gulla är det som gör berättelsen. Blir bokmärke här.
2017-08-08

  Ulf Ekeram
Bra berättelse! Tack. Ulf

2017-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP