Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en form av maktbalans och en reflektion däröver


Husdjur


Jag pratar med mina tänder
om och om igen
Jag säger nej till er rätt
att ha husdjur

Dom har ändå husdjur
som kallas plac
och placen bor kring tänderna

Dom går kring där och gör det mysigt
och gör sig ständigt hemmastadda
och jag motar bort dom
med borstar som dirrar och darrar

Med små plastgranar som ska fara in och ut
mellan varenda tand
och sist sköljer jag med munvatten
innan jag ska sova


Placen kommer smygande tillbaka
när jag somnat
går dom bara liksom hem igen
och lägger sig dom med

Det är väl så det fungerar
dom är otaliga som stjärnorna på himlen
Dom kommer att överleva mig också

Bortskämmingar som bor ibland  mina tänder
som dom kallar chateau plac

Placjävlar




Fri vers av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-08-07 21:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Grilljannen går i chapeau-claque,
tandtrollen bor i Château Plaque
(Tandstenshus på skånska)
2017-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP