Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maximalat av hur jag tappade bort mina tankar

Fånga en evighet
i en fiskehov
söndertuggad av små tänder

Med vatten som slickar vader
med vassa tungor
mot en kikare

Och det låter så där
förbannat dumt ibland
att en oxymoron inte gör mig
mer blond

En apa inuti ditt huvud
klädd till en dansande
kapten i ballerinakjol och kajal

Spadar gräver sand
till bottenlösa hinkar
fyllda till bredden av glass i Söderköping

Det kliar lite extra i mitt hjärta
när skoskavet inte behöver plåster
fastän Mumintrollet bor i ett kakpaket

Din humor är dålig
när en hund blev till en mjuk fäll
precis invid en sax med gult handtag

Låghus, höghus, radhus, dårhus
förklädda till en kedjevilla
någonstans på en bakgata i Ankeborg
söder om väster bortanför Danmark

Ekorren satt i en julgran utan bandage
och vi har inte knullat på 2,5 år
samtidigt som tåget passerar din vinda toasits

Ordtrassel befrias vad som stängs inne
en söndagskväll en måndag mitt i veckan
när solen går upp till månens sken

Tramsas bort utan att vara dum
likt en pungspark
guldkantad av ett Ikeainferno

Imse vimse spindel blir till Willy Wonka
utan sin jävla hatt tillsammans med rader
som slår mig för pannan i ett virrvarr av kaniner

En cykel utan bromsar boendes i duschen
men låt för fan din granne tycka att jag är snygg
utan att jag blir till din syster för ett sekel sedan

Dansa foxtrot med tankarna
timmarna innan John Blund har en speeddate
med veterinären påhittad av Stilnoct

Rädda mig nu innan jag går vilse på en osynlig
blankett klädd i pyjamas någonstans inunder
en trädkoja i markplan ovan molnen




Fri vers av Torkade rosor
Läst 321 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-08-07 22:41



Bookmark and Share


  Ewelina Mann
" Fånga en evighet
i en fiskehov"

Du är grym, jag blir kär i dina ord!
2017-10-16

    S.p.o.f
Betydelser som motsätter sig den andra. Gillar speciellt dem här raderna:
"Med vatten som slickar vader
med vassa tungor
mot en kikare"

2017-08-08

  Salvation Pepper
Har en förkärlek till sådana här vilda fragment.

"Ekorren satt i en julgran utan bandage"

Bra!
2017-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Torkade rosor
Torkade rosor